CHP Lideri Özgür Özel: “Kırıkkale'ye Borcumuzu İktidarda Onu Özlediği Günlere Kavuşturarak Ödeyeceğiz”

16.10.2024

“ÜÇ MİLLETVEKİLİNDEN İKİSİNİ ÇIKARMA HEDEFİMİZ VAR”

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Kırıkkale’de İl Başkanlığı’nı ziyaret etti. Özel buraya yaptığı ziyarette, "Biz burayı 47 yıl önce kazanmıştık. Ve Ankara'nın ilçesiyken kazanmıştık. İl olarak ilk kez kazanıyoruz. Demek ki neymiş? Kırıkkale kazanılıyorsa birinci parti olunuyormuş. Şimdi de önümüzde bir milletvekili seçimi var. O seçimde bu örgüt ve belediyemizin uyumuyla artık üç milletvekilinden ikisini çıkarma hedefimiz var. Ve bu iki milletvekili çıkardığımızda da bu sefer yeni kural gerçekleşecek. Kırıkkale'de ikiyi çıkarırsan Türkiye'de Meclis çoğunluğunu sağlarsın" ifadesini kullandı.

Kırıkkale’de İl Başkanlığı’nı ziyaret eden Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, “Değerli arkadaşlar, tabii bugün Kırıkkale’de birçok program yapacağız. Programa başlamadan önce her zaman olduğu gibi ve hep söylediğim gibi Grup Başkanvekiliyken de milletvekiliyken de bir ile gittiğimde de hep yaptığım gibi ilk ziyareti baba ocağından, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Kırıkkale’deki koltuğuna gelip oturarak başladık. Tabii bugünkü ziyaret çok keyifli. Ben buraya defalarca kez geldim, balkonundan konuşmalar yaptık. Ama bugün Kırıkkale'de son seçimleri kazanan partimizin, Kırıkkale'deki 400 sandığın 400'ünde de birinci parti çıkan partimizin il başkanlığına gelmek büyük bir keyif” dedi. Özel şöyle devam etti:

“HİÇBİR STRATEJİYE GEREK KALMADAN BELEDİYE BAŞKANI SEÇİLDİ”

“Onur Başkan'la çok uyumlu çalışan bir milletvekilimiz olan Ahmet Önal bu ilin önceki il başkanı. O milletvekili adayı olduğunda aday tanıtımına ben gelmiştim ilk. Demiştim ki; 'Bu seçimi kazanacağız. İnşallah mazbatayı birlikte alacağız.' Tabii o seçimlerde Ahmet kazandı, mazbatayı aldı. Ama biz o seçimde bir üzüntü yaşadığımız için buraya koşup gelip o coşkuyu yaşayamadık. Türkiye genelinde beklediğimiz başarıyı sağlayamamıştık. Sonra Ahmet kardeşimle beş yıl boyunca çok başarılı işler yaptık. Bu sefer yine aday oldu. Yine geldik bu sefer miting yaptık, destek verdik. Tekrar seçildi. Ama artık her geçen gün daha iyiye giden başarısı ve örgütümüzle birlikte olan uyumu adeta il başkanımızla abi kardeş uyumları, örgütümüzle birlikte basılmadık yer, çalınmadık kapı, sıkılmadık el bırakmamaları bir şeye işaret ediyordu. Gökan Zeybek, yerel yönetimler ekibi burada. Ölçme değerlendirmede Ahmet'i de sormamızın uygun olacağını düşünmüştük hep birlikte. Ve anketler bize ilk işaretleri verdi. Uzun süre aslında Ahmet'in adaylığını beklettik. Rakipler şekillensin. Çünkü Ahmet'in en kuvvetli alternatif olduğu ortadaydı. Rakipler şekillendikten sonra da Ahmet aday oldu ve artık hiçbir stratejiye gerek kalmadan her iki oyun birinden fazlasını alarak belediye başkanı seçildi.”

“ÜÇ MİLLETVEKİLİNDEN İKİSİNİ ÇIKARMA HEDEFİMİZ VAR”

“Tabii hiçbir başarı tesadüfi değil. Bir kez çok iyi bir adaya ihtiyaç var. Orada bir şüphe yok. Ama hiçbir başarı da bir kişilik değil. Adayın iyi olması kadar örgütün çok güçlü olması lazım. O anlamda da ben değerli başkanıma, bütün il örgütümüze, ilçe başkanlarımıza, kadın kollarına, gençlik kollarına teşekkür ediyorum. Tam bir uyumla nasıl olursa başarı gelir onu bütün Türkiye'ye gösterdiler. Ben seçim sath-ı mailinde hemen her televizyonda burayı kazanacağımızı büyük bir inançla ifade etmiştim. Mahcup olmadık. Sağ olsunlar partimizin yüzünü güldürdüler. Görüntü o ki biz burayı 47 yıl önce kazanmıştık. Ve Ankara'nın ilçesiyken kazanmıştık. İl olarak ilk kez kazanıyoruz. Demek ki neymiş? Kırıkkale kazanılıyorsa birinci parti olunuyormuş. Şimdi de önümüzde bir milletvekili seçimi var. O seçimde bu örgüt ve belediyemizin uyumuyla artık üç milletvekilinden ikisini çıkarma hedefimiz var. Ve bu iki milletvekili çıkardığımızda da bu sefer yeni kural gerçekleşecek. Kırıkkale'de ikiyi çıkarırsan Türkiye'de Meclis çoğunluğunu sağlarsın. Biz Kırıkkale’de üçte birde kalırsak Meclis çoğunluğunu sağlayamayız. O açıdan örgütümüzün buradaki önemi ve görevi daha büyük. Tabii Kırıkkale'de milletvekili seçiminde ne yapacağız ona da Kırıkkale il örgütümüz karar verecek. Hangi yöntem, hassasiyetler ve ne şekilde bir aday belirleme süreci yapacağımıza il örgütümüz, ilçe örgütlerimiz hep birlikte bir bütün halinde en doğru kararı verecekler. En doğru adaylarla inşallah bu sefer artık şöyle diyeceğiz; iki milletvekilinin bu sefer ben mazbatasını gelmeyeceğim. Ahmet Başkan iki milletvekilimizle birlikte inşallah yemin törenine gelecekler, rozetlerini birlikte takacaklar. Ben bu ailenin bir mensubu olmaktan gerçekten gurur duyuyorum. Bugün de büyük bir keyifle geldik. Aslında ilk koşup gelmemiz gereken illerden biriydi ama Ahmet’in belediyeyi oturtması, örgütümüzün hazır olduğu, bizim de o yaz sıcaklarını atlattığımız böyle güzel bir günde buraya gelmek benim için çok kıymetli. Bir kez daha hepinizi yürekten kutluyorum, çok teşekkür ediyorum.”

“HER GELDİĞİMDE BİR ÖNCEKİNE GÖRE İYİ GÖRDÜM KIRIKKALE'Yİ”

Özel, İl Başkanlığı ziyaretinin ardından Kırıkkale Belediye Başkanı Ahmet Önal’ı ziyaret etti. Özel burada yaptığı konuşmada, “Değerli Belediye Başkanım, bugün çok sayıda Genel Başkan Yardımcımız, Parti Meclisi üyemiz, Yüksek Disiplin Kurulu Üyemiz hep birlikte geldik. Büyük bir mutluluk içindeyiz. Burası Cumhuriyet Halk Partisi Grubu ve milletvekilleri açısından da çok anlamlı bir ziyaret. Çünkü kendi içimizden aday olan ve kazanan dört arkadaşımızdan birisiniz” dedi. Özel, “Ben Kırıkkale’ye biraz önce sizin de bütün detaylarıyla söylediğiniz gibi ilk kez il başkanıyken milletvekili adayı olduğunuzda böyle yokuş aşağı bir zeminde bir konuşma yapmaya bir kürsü düzeni yokken geldim. Konuşmayı yaptıktan sonra da şunu dediğimi hatırlıyorum: ‘Bu seçim alınacak’ dedim. ‘Öyle görünüyor, insanlar inanmış’ demiştim. Hatta o an demiştim ki ‘Mazbatayı birlikte alacağız’. Mazbatayı alamadık, çünkü seçim sonrası büyük bir moral bozukluğu varken sağ olsun Ahmet bu konularda çok duyarlı. Ben dedim ‘Mazbatayı alacaksak gelelim’ dedim. ‘Türkiye geneli mutsuzken biz bir kutlama gibi yapmayalım bunu başkanım, sonra yapalım’ dedi. Sonrasında geldik, defalarca çalıştık. Zaman zaman Balışeyh’te çalıştık, Sulakyurt’ta çalıştık, Hacılar’da baba evi açtık, iki katlı güzel bir belde binası açtık. Her seferinde bazen balkonda bazen sokakta ama hep burada Kırıkkalelilerle görüştük. Her geldiğimde bir öncekine göre iyi gördüm Kırıkkale'yi. Ve hep söyledim bir kez daha söyleyeyim; Türkiye'ye örnek olacak bir şey vardı. Merkez ilçe, tüm ilçeler, il başkanı, belediye başkanı şimdiki o zamanki milletvekili arasında tam bir uyum vardı. Tam bir ekip ruhu vardı. Bize yansıyan hiçbir problemleri yoktu. Birbirlerinin hatalarını örten, birbirlerinin eksiklerini gideren, hep beraber koşturan bir ekibin her gün daha iyiye gittiğini gördük” ifadesini kullandı. Özel, şunları kaydetti:

“BURANIN SEMBOLİK VE MATEMATİKSEL BİR KARŞILIĞI VAR”

“Anketlere baktığımızda Kırıkkale büyük bir müjde veriyordu. Ahmet Önal’ın ismiyle baktığımızda seçim kazanılıyordu. Ahmet de bunu hissediyordu, sağ olsun Onur da hissediyordu. Bir mutabakat halinde Ahmet’in doğru zamanda adaylığını açıkladık ve ben her televizyon programında en güvenerek ‘Kırıkkale’yi alacağız’ diye hep söyledim. Mahcup olmadık. Ne onlar mahcup oldu ne biz mahcup olduk. Ve bu büyük başarı elde edildi. Şaka değil, inanmayana şaka gibi gelir. Görmeyene, bilmeyene. Son seçimlerde biz aday çıkarmadık. Burada ittifak vardı. Ondan önceki 2014 yerel seçimlerinde biz yanılmıyorsam 2 bin 900 oy aldık burada. Bu seçimde 49 bin oyla belediyeyi kazandık. Yüzde 7'lerden yüzde 50'lere geldik. Hiçbir başarı tesadüfi değildir. Burada büyük bir emek var. Başta belediye başkanımızın önceki dönem milletvekilimizin, il başkanımızın, merkez ilçe başkanımızın, yönetimin, örgütün herkesin burada emeği var. Biz karınca kararınca çağrıldığımızda ufak tefek geldik, gittik ama her geldiğimde ben burada yaklaşmakta olan bir sonraki başarıyı gördüm. Şimdi de şunu söyleyeyim; Kırıkkale, 47 yıl sonra alındı. Son alındığında Ankara'nın ilçesiydi, il olarak ilk kez alındı. Ve Kırıkkale alındığında 47 yıl önce parti Türkiye'de birinci parti olmuş 47 yıl boyunca bir daha alamamışız. Bir daha aldığımızda yine birinci parti oldu. Demek ki buranın böyle sembolik ve matematiksel olarak da karşılığı olan, toplumun sosyolojiyle siyasetin rakamlara dönüştüğü bir gerçekliği var. Böyle iller böyle seçim çevreleri hep var. Ve 47 yıl sonra yeniden seçildiğinde yeniden parti birinci parti olmuş.”

“VATANDAŞA DOKUNAN BELEDİYE BAŞKANIMIZ ÖNEMLİ İŞLER YAPTI”

“Formül basit. İlk genel seçimlerde iki milletvekili çıkaracağız. Üç milletvekilinin ikisini çıkaracağız. Burada çoğunluğu sağlayacağız. Meclis’te de çoğunluğu sağlayacağız. Cumhuriyet Halk Partisi Kırıkkale'de iki milletvekili çıkaracak. Meclis’te de çoğunluğu sağlayacak. Birinci parti elbette olacak ama tek başına 300'ün üzerinde milletvekili sağlayacak. Bunu görüyoruz. Tabii seçim atmosferinde muhalefet bloğunun toplam kaç milletvekili olur, ümit ederiz 400'ü geçer. Ama CHP'nin burada 300 milletvekilini tek başına çıkaracağı günler hayal değil. Bundan altı buçuk yıl önce buradan milletvekili çıkarmayı hayal ediyorduk. Şimdi o milletvekilini belediye başkanı yapmışız. İki oyun birini almışız. Ve üç milletvekilinin ikisini çıkarmak o gün kurulan hayalden daha büyük bir hayal değil. Daha olası bir şeyi konuşuyoruz. Tabii şunu söyleyeyim; mitingde de konuşacağız ama. İlk altı ayda bu kadar kısıtlı imkânlara, bu kadar borca rağmen yapılan işler çok önemli. Özellikle yıllardır halkın içinde olan, vatandaşa dokunan belediye başkanımız önemli işler yaptı. Onları mitingde ayrı ayrı konuşacağız. Ama şunu görmek gerekiyor ki; buraya dürüst, şeffaf, halkla birlikte yöneten, dayanışma içinde olan ama belediyecilik hizmetlerinde ayrımcılık ve partizanlık yapmayan bir yönetim anlayışı var. Bu gerçekten Kırıkkale’nin ruhuna da uyan bir şey.”

“KIRIKKALE'YE BORCUMUZU İKTİDARDA ONU ÖZLEDİĞİ GÜNLERE KAVUŞTURARAK ÖDEYECEĞİZ”

“Burası bir köyden Atatürk’ün ileri görüşlülüğüyle, ferasetiyle, liderliğiyle 47 ilin yolunun geçtiği bir kavşak noktasına dönüşmüş. Türkiye’de son zamanlar maalesef değerini kaybettiriyorlar ama. Türkiye’nin en değerli ve stratejik kentlerinden biri haline gelmiş bir yer. Ağır silah sanayii ile. Ve bundan sonra da bu şehrin önü açık. Bu şehrin önünün açılması için ilk adım atıldı. Genç, dinamik, inanan, çalışan bir belediye başkanı seçildi. Bu şehrin bu belediye başkanı elinden geleni yapacak ama partisi iktidar olduğunda bu belediye başkanı ve örgütümüz, bu şehrin eski günlerine kavuşması için ne istiyorsa o da yerine gelecek. Biz önce bu şehirden bir şey istedik. Bize bir milletvekili verdiler. Belediye istedik, bize bir belediye başkanı verdiler. Yüzde 50 oy verdiler. Biz Kırıkkale'ye borçlandık. Kırıkkale'ye borcumuzu iktidarda onu özlediği günlere kavuşturarak ödeyeceğiz. Bunun şimdiden sözünü ve müjdesini veriyorum. Bir kez daha hem sizi, hem belediye meclis grubumuzu, hem de diğer partilerden seçilen belediye meclis üyelerimizi kutluyorum. Sonuçta biz iktidarız, arkadaşlar muhalefet edecekler, uyaracaklar. Ama Kırıkkale için doğruda birleşilecek. İş birliği yapılacak, güç birliği yapılacak. Bundan sonra Kırıkkale’ye hep birlikte çok güzel hizmetler edilecek. Şimdiden ben hepinizi kutluyorum ve başarılar diliyorum.”


CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL KIRIKKALE’DE